En första rapport från Fatta Jämställdhet!

Igår gick vår konferens Fatta Jämställdhet! av stapeln på Moriska Paviljongen i Malmö och vi har de senaste veckorna haft fullt upp med att förbereda för att dagen skulle bli så bra som möjligt – därav glesare blogginlägg. Vi kan såhär dagen efter konstatera att dagen fortlöpte så gott som planenligt och att vi fick till ett blandat program med rakt igenom bra presentationer.

1

Att stifta nya bekantskaper och lyfta goda exempel känns som en ypperlig konferensmöjlighet, och Helen Berg och Sara Ponnert berättade föredömligt om Media Evolutions jämställdhetsarbete.

2Dagen avrundades med en paneldiskussion utifrån de kreativa kvartar som vi haft i programmet, där vi lyfte frågor om jämställdhet i vardagen och viktiga jämställdhetsframgångar de senaste 10 åren – och de kommande 10. Kamil Zajaczkowski från Sustainable Business Hub, Helene Brewer, Länsstyrelsen Skåne, Anders Eriksson, Malmö stad och vår egen Katarina Erlingson deltog under panelen, som leddes av vår eminenta moderator Heidi Avellan.