Välkomna på Winnetdagen!

Winnet Skåne bjuder in medlemsnätverken och nätverkens medlemmar samt övriga intresserade till en intressant förmiddag tillsammans.

När? Måndagen den 6 februari kl 9.00-12.00

Var? Biograf Södran, Lund, (Mejeriet, Stora Södergatan 64)

Program:

9.00 Inledning och fika, Ordförande Katarina Erlingson hälsar välkommen.

9.15 Filmvisning av den skåneproducerade ”Granny´s dancing on the table”. Filmen har vunnit massor av utmärkelser runt om i världen, och belyser en allvarlig historia om våld i nära relationer.

10.45-11.00 Reflektion kring filmens budskap.

11.00-11.50 Entreprenörskap i de kulturella näringarna – hur förverkliga och finansiera ?Lisbeth Böhm, vice ordförande i Winnet Skåne, samtalar med filmens producent Helene Granqvist, Öved, som är företagare i filmbranschen. Filmen är delvis finansierad med s k crowdfunding. Hur går det till och vad kan andra företagare lära sig av det?

11.50  Avslutande reflektioner.

Vi behöver ha din anmälan senast den 27 januari 2017 till skane@winnet.se

granny-dancing

Likt en mörk saga utvecklar sig Hanna Skölds andra långfilm; en familjehistoria präglad av rädsla och religiöst inspirerat förtryck som sträcker sig över generationer. Eini lever isolerad från samhället i skogen tillsammans med sin despotiske far, eftersom världen utanför, enligt honom, är farlig. Parallellt berättas om Einis farmor, en karaktär vars betydelse för Eini är dubbelbottnad. Hon är en bidragande orsak till Einis nuvarande tillvaro, men också hoppet om att ett annat liv är möjligt. Genom att använda olika filmiska berättartekniker, där inte minst de uttrycksfulla animationerna sticker ut, lyckas regissören skapa en av årets mest säregna och gripande filmer.

Regi & Manus: Hanna Sköld
Medverkande: Blanca Engström, Lennart Jähkel
Producent: Nordic Factory Film, Helene Granqvist
Press & distributör: TriArt Film