Följ med på Mångfaldsbussen Grand Tour!

Bussresan sker tisdagen den 30:e maj och är kostnadsfri.

Upplev vackra Skåne sydost! Denna interaktiva bussresa ger dig spännande möten och inblick i innovativa processer och projekt för ökad mångfald och innovationskraft i både stad och landsbygd. Du färdas bekvämt med medresenärer från privat-, offentlig- och idéburen sektor med stopp för god mat och finurliga workshops i vacker miljö.

banner_emarketeer

Här är programmet:
Kl 8:30 Frukost och incheckning på Café Ale i Malmö, (Gråbrödersgatan 2) Internationella KvinnoFöreningen i Malmö värmer upp stämningen!

Kl 9:15 är det dags för avfärd. På bussen kommer fackförbundet Byggnads berätta om hur mångfald är ett vinnande koncept och utmana machonormer. På bussen kommer vi få tillfälle att nätverka och öva upp vår innovationsförmåga.

Kl 11:00 är vi framme i Simrishamn där vi besöker den normkreativa ungdomsgården Benka-Dì och äter lunch på Börjes Skafferi.
Kl 13:00 tar bussen oss till Borrby bokby för ett besök i denna levande bykärna med flera kulturverkstäder. Här tar vi en promenad och besöker några av verkstäderna, fikar på Bokcaféet och deltar i en kreativ workshop innan vi reser vidare.
Kl 16.15 kommer vi vara framme på Innovationscentret i Sjöbo.
Kl 18:00, senast, beräknar vi vara tillbaka och släpps av vid Malmö C.

Det blir en dag där representanter för alla områden där innovation sker möts och nätverkar. Ett event där idéer blandas och som tar tillvara Skånes flerkärniga ortsstruktur och mångfald för att inspirerar till nya innovationssatsningar!

Anmäl dig här senast 19:e maj
Glöm inte ange eventuell allergi, kostpreferenser, mejl och telefonnummer.

Bussturen blir en resa genom det skånska innovationslandskapet, med plats för speed-dating, workshops och kommunkunskap utifrån Mångfaldskartläggningen.

Att resa ger ofta möjlighet att träffa personer som du i vanliga fall inte hade mött. Dessa möten kan öppna upp dörrar och förändra riktningen på hela ens liv. Med denna bussresa ökar du dina möjligheter att träffa nya spännande personer, besöka nya platser och utöka ditt nätverk. Därför vill vi under Skåne Innovation Week genomföra den samling evenemang som vi valt att kalla Mångfaldskartan grand tour! Winnet Skåne kommer i samarbete med Lunds Universitet, Region Skåne, Proqvi och Internationella Kvinnoföreningen, fylla en buss med studenter från programmet Equality and Diversity Management, högutbildade kvinnor med utländsk bakgrund, representanter från näringsliv och idéburen sektor, tjänstepersoner och eldsjälar.