Tidslinje över #metoo

Höstens #metoo-rörelse, där kvinnor över hela världen har delat med sig av personliga berättelser om sexuella trakasserier och övergrepp, har bidragit till att synliggöra omfattningen av sexuella trakasserier. Hashtagen har samlat historier om allt från mindre allvarliga kränkningar, som en opassande hand eller kommentar, härskartekniker och osynliggörande, till grova sexuella övergrepp och våldtäkter som vittnar om ett allvarligt strukturellt samhällsproblem. #metoo-rörelsen har hjälpt till att bryta den tystnadskultur som råder kring dessa frågor och visar hur sexuella trakasserier, i olika grad, sker på samhällets alla arenor; i skolan, på arbetsplatsen, i offentligheten, i hemmet, på nätet, på klubben osv.

Nedan följer en tidslinje över några av #metoo-rörelsens händelser.

tidlinje

 


En reaktion på ”Tidslinje över #metoo

Kommentarer inaktiverade.