Vi startar nytt nätverk för jämställdhetsarbetare i Skåne!

Jämställd Lösning är ett sprillans nytt nätverk för alla som vill vara med och lösa Skånes jämställdhetsutmaningar på ett nytänkande och lösningsfokuserat sätt.

Alltför ofta fastnar vi i diskussioner om ”problemet”, eller upplever att vi bara maler på i samma frågor utan att jämställdheten går framåt – statistiken visar att det till och med går bakåt på flera områden. Därför vill vi bjuda in till samskapande verkstäder för alla oss som på ett eller annat sätt jobbar för jämställdhet i Skåne. Under 2018 kommer Winnet Skåne, Kommunförbundet Skåne, Länsstyrelsen Skåne & Kvinnojouren Lund bjuda in till fyra träffar med fokus på hur jämställdhet löser samhällsutmaningar. Den första utmaningen är formulerad och tanken är att vi ska hitta och lösa de andra utmaningarna gemensamt.

Syftet med nätverket är att stärka jämställdhetsarbetares professionsutveckling för att lösa jämställdheten, med målet att uppnå jämställdhet inom alla arbetsplatser och sektorer i Skåne. Nätverket är till för alla som på något sätt arbetar med jämställdhet, som har jämställdhet som mål i sin verksamhet eller som önskar att den hade det.

När vi arbetar med jämställdhetsmålen i olika sektorer och på olika sätt har vi både individuella och gemensamma utmaningar, precis som att lösningarna kan se olika ut.  Genom att samverka och ta lärdom från varandra kan vi nå längre. Det kan handla om både att ge varandra input i en aktuell fråga, ett akut problem eller att bistå varandra i pedagogiska eller praktiska utmaningar.

Den första nätverksträffen kopplar an till #metoo och vi kommer genom praktiska övningar tillsammans ta fram lösningar, där alla bidrar med sin kunskap och erfarenhet. Vi lyfter fram olika metoder för arbetet mot sexuella trakasserier och förtryck och stärker varandras kompetens.

Vill du bli en del av nätverket och vara med och lösa Skånes jämställdhetsutmaningar? Kom på den första träffen som hålls fredagen den 9:e februari klockan 13:00 – 16:00 i centrala Lund.

människa_rgb

 

 

 

Länk till inbjudan hittar du här.