Nätverksträff för teknikintresserade på gymnasiet

Som en del i  arbetet för regional utveckling och tillväxt har Winnet Skåne fått i uppdrag att bygga upp nätverk för underrepresenterade grupper på gymnasiet. Satsningen är ett steg i riktningen mot en mindre könssegregerad arbetsmarknad med syfte att minska avhoppen från elever som är i minoritet. Ett av fokusområdena är tjejer som läser teknik.

I torsdags hölls den första nätverksträffen som var öppen för alla som identifierar sig som tjejer eller ickebinära och går på gymnasiet. Träffen hölls tillsammans med THINK Open Space i Helsingborg.

Elin Lindstedt som jobbar som ingenjör kom och berättade om teknikbranschen från sitt perspektiv. Vi fick exempelvis lära oss mer om hur en arbetsdag kan se ut, vilka arbetsuppgifter en ingenjör kan jobba med och hur avancerade studierna på ingenjörsprogrammet faktiskt var. Deltagarna hade massor av frågor som öppnade upp för intressanta diskussioner om skolan, arbetslivet och hur det egentligen är att vara vuxen. Vi avslutade med en praktisk övning där Elin fick oss att i gruppvis klicka ihop golv och lådor.

Nu ser vi fram emot att nätverket ska växa så att fler teknikintresserade får möjlighet att skapa nya kontakter, utbyta erfarenheter och peppa varandra 😀

Vi planerar en ny träff som ska hållas den 13 mars. Sprid gärna vidare!

Läs även om träffen i lokaltidningen här.