Jämställd lösning är igång!

I fredags arrangerade Winnet Skåne i samverkan med Kommunförbundet Skåne och Kvinnojouren Lund den första träffen för det nya nätverket Jämställd lösning. Jämställd lösning vill samla alla som vill lösa gemensamma samhällsutmaningar i Skåne. Fredagens träff hade temat: hur går vi vidare efter #metoo?

Workshopen utgick från tre verkstäder; hur en plan tas fram, hur arbetet med sexuella trakasserier kan konkretiseras samt vilka vardagsrutiner och verktyg som kan användas. Eftermiddagen blandades med old school-aktiviteter som Tysta leken och new school-aktiviteter som snabba frågor i menti.com. Träffen samlade ett tjugotal organisationer och det var fantastiskt att se så många engagerade deltagare från olika sektorer i Skåne samverka och utmana varandra.

Dagen avslutades med att blicka framåt mot nästa träff som kommer hållas i slutet på april. Temat för den träffen blir att få med oss de inte redan frälsta. Alla deltagare fick hemläxa att värva en person till nästa Jämställd lösning-träff.