Mångfaldsbussen 2018

Efter succén med förra årets resa Mångfaldskartan Grand Tour! gör vi nu en uppföljande resa den 11 april med destinationen Skåne nordost. Vi besöker förra årets vinnare avWinnet Skåne-priset – Östra Göinge, som med sin unika mångfaldssatsning ”Tillsammans bygger vi framtiden”, lyckats ena civilsamhälle, kommun och näringsliv på ett fantastiskt sätt.

Mångfaldsbussen är ett samarbete mellan Winnet SkåneLunds universitet, Region SkåneLeader MittSkåne Utveckling och Internationella Kvinnoföreningen i Malmö. Vi fyller en buss med högskolestudenter från programmet Equality and Diversity Management, högutbildade kvinnor med utländsk bakgrund, representanter från näringsliv och idéburen sektor, tjänstepersoner och eldsjälar.

Bussturen blir en resa genom det skånska innovationslandskapet, med plats för speed-dating, workshops och kommunkunskap utifrån Mångfaldskartläggningen.


Resväg:
08:00 
möts vi för frukost och incheckning på Café Ale i MalmöGråbrödersgatan 2, IKF värmer upp stämningen!
9:15 är det dags för avfärd. På bussen får vi tillfälle att nätverka och öva upp vår innovationsförmåga.
10:00 ankommer vi till Hörby där vi möter upp Leader MittSkåne Utveckling och verksamhetsledaren följer med en bit på turen och visar oss runt och vi får göra några stopp och träffa innovativa sociala projekt. vi får även prova några av projektets workshops.
11:30 tar bussen oss vidare till Sibbhult för lunch på Tranan och inspiration utifrån projektetTillsammans bygger vi framtiden.
13:30 
kommer vi till Wanås konst där vi får en visning av Folkmuseet och parken. Vi avslutar med fika och en workshop där vi tillsammans får fundera på hur en samling kan byggas upp och vad den kan berätta om oss själva och det vi har samlat.
16:15 går bussen åter till Malmö där vi räknar med att vara framme 18:00.

mångfalsbussen

Det blir en heldag där representanter från alla områden där innovation sker får tillfälle att mötas och nätverka. Ett event där vi kan utveckla nya idéer för att inspirera till nya innovationssatsningar!

Bussen är kostnadsfri. Lunch, fika och godispåse ingår!

Anmälan dig senast den 3:e april här!