Mångfaldsbussen 2018

banner_emarketeer

Efter succén med förra årets resa Mångfaldskartan grand tour! Gör vi nu en uppföljande resa den 11 april med destination Skåne nordost. Vi besöker förra årets vinnare av Winnet Skåne-priset – Östra Göinge, som med sin unika mångfaldssatsning ”Tillsammans bygger vi framtiden”, lyckats ena civilsamhälle, kommun och näringsliv på ett fantastiskt sätt.

Mångfaldsbussen är ett samarbete mellan Winnet Skåne, Lunds Universitet, Region Skåne, Leader Mittskåne och Internationella Kvinnoföreningen i Malmö. Vi fyller en buss med högskolestudenter från programmet Equality and Diversity Management, högutbildade kvinnor med utländsk bakgrund, representanter från näringsliv och idéburen sektor, tjänstepersoner och eldsjälar.

Bussturen blir en resa genom det skånska innovationslandskapet, med plats för speed-dating, workshops och kommunkunskap utifrån Mångfaldskartläggningen.

Bussresan sker onsdagen den 11 april och är kostnadsfri.

 Mångfaldsbussen 5

Resväg:

8:00 Frukost och incheckning på Café Ale i Malmö, (Gråbrödersgatan 2) IKF värmer upp stämningen!

9:15 Avfärd. På bussen får vi tillfälle att nätverka och öva upp vår innovationsförmåga.

10:00 i Hörby möter MittSkåne Utveckling upp och verksamhetsledaren följer med en bit på turen och visar oss runt och vi får göra några stopp och träffa innovativa sociala entreprenörer. Vi får även prova på någon workshops.

11:30 tar bussen oss vidare till Sibbhult för lunch på Tranan och inspiration utifrån projektet Tillsammans bygger vi framtiden.

13:30 kommer vi till Wanås konst där vi får en visning av Folkkonstmuseet och parken. Vi avslutar med fika och en workshop där vi tillsammans får fundera på hur en samling kan byggas upp och vad den kan berätta om oss själva och det vi samlat.

16.15 går bussen åter till Malmö där vi räknar med att vara framme 18:00.

Det blir en heldag där representanter från alla områden där innovation sker får tillfälle att mötas och nätverka. Ett event där vi kan utveckla nya idéer för att inspirera till nya innovationssatsningar!

Anmälan senast 3:e april  https://simplesignup.se/events/128966

Glöm inte ange eventuell allergi, kostpreferenser, mejl och telefonnummer.

SIW_A_RGB