Workshop om härskartekniker

31404154_202964437158321_354251428014850048_n

Häromveckan var vi i Simrishamn på vackra Österlens museum och höll en workshop om hur vi kan känna igen och bemöta härskartekniker. Ett 40-tal deltagare hade anmält sig och workshopen hölls i samverkan med Winnet Skånes medlemsnätverk Qlara som bjöd på fika och trevlig stämning. Deltagarna visade ett stort engagemang och levde sig in i rollerna som härskare, utsatta och ingripare.

Att bli medveten om och uppmärksamma härskartekniker är ett bra första steg i ett förändringsarbete. När vi blivit medvetna om vad härskartekniker är och hur de kan ta sig uttryck kan vi gå vidare för att synliggöra, intellektualisera och påtala härskarteknikerna i situationer när de faktiskt uppstår. Då kan vi hantera situationen genom att använda oss av motstrategier. För att arbeta långsiktigt kan vi göra ett förebyggande arbete genom att använda bekräftartekniker för att skapa och möjliggöra ett bra socialt arbetsklimat på våra arbetsplatser. Vill du veta mer om härskartekniker och hur du kan bemöta dem kan du läsa mer i Winnet Skånes publikation: Härskartekniker – motstrategier och bekräftartekniker

Är du sugen på att anordna en workshop om härskartekniker, kontakta oss på skane@winnet.se