ProQvi

Ideell förening lokalt resurscentrum för kvinnor med utländsk bakgrund ProQvi finns för alla kvinnor oavsett ålder, härkomst, politiska eller religiösa åsikter, favorit färg eller antal katter i hemmet. Vi vill skapa tillfälle att mötas, prata, diskutera, fråga, planera, ha roligt eller bara slappna av.

Du är jätte välkommen att höra av dig och berätta om dina planer, ambitioner, rädslor och tvivel. Det blir alltid roligare tillsammans!

Föreningens verksamhet bedrivs på olika sätt som:

– Återkommande möten på olika ställen i Bjuvs kommun.

– Enskilda möten och diskussioner.

– Projekt som pågår under en viss tid.

– Spontana aktiviteter som är roligare att göra tillsammans än ensamt.
Föreningen startades 2010 för kvinnor som av olika anledningar känner sig utanför: kan vara på grund av flytt, personliga förhållanden, hälsa och arbetet; även drömmar och ambitioner kan bidra till att man känner sig lämnat ensam med sina tankar, utan stöd.  Vilket innebär att i våra ögon, känna sig ensam eller utanför inte nödvändigt är något dåligt. Ofta händer det, att stora förändringar inleds med stunder av tystnad.

Det är viktigt att inte vara rädd. Det är också viktigt att veta, att du knappast är ensam om dina känslor och erfarenheter. Det finns alltid en utväg, någon väg för utveckling finns det alltid. Ingen kan lova att det blir enkelt, men det kanske är bättre än att mållöst se livet strömma förbi.

Du är en kvinna, naturens fantastiska skapelse, och du har mycket ge och få av livet. Låt ingen tvivla på det.

Hemsida: http://www.proqvi.se
Kontaktperson: Tania Bauder